Инфрачервен лъчист панел Teploceramic и SunWay (нагреватели): инфрачервени лъчисти панели, инфрачервени лъчисти конвектори, печка за баня със сушилня за кърпи.

Описание на инфрачервени панели, инфрачервени нагреватели, инфрачервени конвектори Teploceramic и SunWay
Материал - керамика

Инфрачервен керамичен лъчист ПАНЕЛ Teploceramic

Основните характеристики на керамичен инфрачервен панел Teploceramic: инфрачервените керамични лъчисти панели отопляват помещението чрез инфрачервени вълни. Дължината на вълната на инфрачервените керамични лъчисти панели е 8,33 микрона. Това инфрачервено лъчение е безопасно и полезно за хората. Подобно инфрачервено лъчение произвеждат керамична печка и каменна камина. Инфрачервеното лъчение на инфрачервените керамични лъчисти панели загрява интензивно и дълбоко стените на помещението. Благодарение на този факт топлината се задържа в помещението за дълъг период от време. Инфрачервеното топлинно излъчване, произведено от инфрачервения керамичен лъчист панел, има благоприятен ефект върху човешкото здраве, като повишава имунитета и ускорява процеса на клетъчна регенерация.
Структурни елементи на инфрачервени керамични лъчисти панели:
 • - Лицевата част (панел) на инфрачервения керамичен лъчист панел е изработена от керамик. Керамик - гранитни стърготини, пресовани със смеси от пясък, глина и други компоненти. Този материал е избран за производството на корпуса на инфрачервения керамичен лъчист панел, тъй като е здрав и издръжлив, не подлежи на разрушаване под въздействието на влага и високи температури. За устойчивостта на удар и красотата на инфрачервения керамичен лъчист панел, керамичната повърхност е покрита с 1,5 мм дебел слой глазура отгоре, което прави повърхността й блестяща.
 • Нагревателният елемент в инфрачервения керамичен лъчист панел е нихромова нишка в двойна изолация. Обикновено такъв нихромов проводник се използва в пещи, които работят при температури хиляди пъти по-високи от температурата в инфрачервения керамичен панел. Поради високата граница на безопасност на нихромовата тел, животът на инфрачервения керамичен лъчист панел е 30 години. Двойната изолация на нихромовата жица напълно елиминира риска от повреда и пожар и следователно повреда на инфрачервения панел, свързана с пренапрежения, прегряване и късо съединение.
 • Материалът на рамката на инфрачервения керамичен лъчист панел е метал. 1 мм дебелина на метала - осигурява здравина и издръжливост на рамката на инфрачервения керамичен панел. Металът е боядисан с италианска прахова боя. Технология на боядисване - двойно боядисване - вътрешно и външно, с допълнително изпичане в специална пещ. Тази рамка не се страхува от влага.
 • Вътрешният пълнеж на инфрачервения керамичен лъчист панел: между двата керамични панела има сандвич от няколко слоя топлоизолационни материали (топлоустойчиви топлоизолационни слоеве). Следователно температурата на задната стена на инфрачервения керамичен лъчист панел е около 50 ℃, а температурата на предната стена е 85-95 ℃. Вътрешният сандвич е запълнен със специално лепило, което свързва всички вътрешни елементи на инфрачервения керамичен лъчист панел. Лепилният състав на инфрачервения керамичен лъчист панел е четирикомпонентен екологичен разтвор, който свързва всички елементи на инфрачервения нагревател. Когато лепилото се втвърди, панелът се превръща в монолит. След изливане на лепилото, под налягане, нагревателният елемент на инфрачервения керамичен лъчист панел е надеждно фиксиран и не влиза в контакт с въздуха, което намалява вероятността от повреда на нихромния проводник до нула.
 • Система за защита от прегряване на керамичен инфрачервен лъчист панел - автоматично изключва панела от източника на захранване, ако температурата на предната повърхност на панела стане по-висока от зададената във вградения термостат.
 • Можете да зададете температурата на повърхността на панела и температурата на въздуха в отопляемото помещение с помощта на вградения термостат, който регулира работата на инфрачервения керамичен лъчист панел с помощта на два сензора: сензора за повърхностна температура на керамичния панел и сензора за температура на въздуха в отопляемото помещение. стая. стаята. Инфрачервеният керамичен панел има вграден програмируем електронен термостат (24/7). Инструкциите за термостата можете да изтеглите от тук.
 • Монтаж (монтаж) на инфрачервен керамичен лъчист панел се извършва на стена или монтиран на пода, на крака с колела. Инфрачервеният керамичен панел Teploceramic включва монтажен комплект (4 дюбела и 4 винта) и монтажна схема с шаблон за монтажните отвори. Краката с колела не са включени в инфрачервения керамичен лъчист панел и трябва да се закупят отделно
  Материал - метал.

  Инфрачервен метален лъчист ПАНЕЛ SunWay

  Основните характеристики на инфрачервен метален лъчист панел "SunWay":
  метални инфрачервени лъчисти панели отопляват помещението чрез инфрачервени вълни. Дължината на вълната на инфрачервен метален лъчист панел е 8,33 микрона. Това инфрачервено лъчение е безопасно и полезно за хората. Подобно инфрачервено лъчение произвеждат слънцето, керамичните печки и каменните камини. Инфрачервеното топлинно излъчване, създадено от инфрачервен метален лъчист панел, има благоприятен ефект върху човешкото здраве, като повишава имунитета и ускорява процеса на клетъчна регенерация.
  Структурни елементи на инфрачервен метален панел:
  -Инфрачервен метален лъчист панел е изработен от 0,85 mm -1 mm стомана. Корпусът на инфрачервения метален лъчист панел е прахово боядисан от двете страни, отвътре и отвън.
  • Нагревателният елемент на метален лъчист инфрачервен панел е нихромова жица в двойна изолация. Обикновено такъв нихромов проводник се използва в пещи, които работят при температури, хиляди пъти по-високи от температурата на инфрачервен метален лъчист панел. Благодарение на високия коефициент на безопасност на нихромовата тел, животът на инфрачервен метален панел е 30 години. Двойната изолация на нихромовата жица напълно елиминира риска от повреда и пожар и следователно повреда на инфрачервен метален лъчист панел, свързана с пренапрежения, прегряване и късо съединение.
  • Вътрешният пълнеж на инфрачервения метален лъчист панел се състои от няколко слоя топлоизолационни материали (термоустойчиви топлоизолационни слоеве). Следователно температурата на задната стена на метален инфрачервен лъчист панел е около 50 ℃, а температурата на предната стена е 85-95 ℃. Вътрешният сандвич е запълнен със специално лепило, което свързва всички вътрешни елементи на метален инфрачервен панел. Лепилният състав на метален инфрачервен панел е четирикомпонентен екологичен разтвор, който свързва всички елементи на инфрачервен нагревател. Когато лепилото се втвърди, панелът се превръща в монолит. След изливане на лепилото под налягане нагревателният елемент на метален инфрачервен панел е здраво фиксиран и не влиза в контакт с въздуха, което намалява вероятността от повреда на нихромовата жица до нула.
  • Система за защита от прегряване на инфрачервен метален лъчист панел - автоматично изключва панела от източника на захранване, ако температурата на предната повърхност на панела стане по-висока от зададената във вградения термостат.
  • Можете да зададете температурата на повърхността на панела и температурата на въздуха в отопляемото помещение с помощта на вградения термостат, който регулира работата на метален инфрачервен панел с помощта на два сензора: сензора за повърхностна температура на метален лъчист панел и сензора за температурата на въздуха в отопляемото помещение. Инфрачервен метален лъчист панел е оборудван с програмируем електронен термостат (24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата). Инструкциите за термостата можете да изтеглите от тук.
  • Монтажът (монтажът) на инфрачервен метален лъчист панел се извършва на стена или монтиран на пода, на крака с колела. Комплектът инфрачервен метален лъчист панел включва монтажен комплект (4 дюбела и 4 винта) и монтажна схема с шаблон за монтажни отвори. Краката с колела не са включени в комплектът за метален инфрачервен панел и трябва да се закупят отделно.
  Материал - керамика и стомана

  Инфрачервен керамичен лъчист КОНВЕКТОР Teploceramic

  Инфрачервен лъчист керамичен конвектор е 2 в 1 конвектор и инфрачервен панел (хибрид). Лъчист конвектор, за разлика от инфрачервен панел, предава топлина пропорционално: 50% инфрачервена топлина и 50% въздушна конвекция. Един обикновен инфрачервен панел (без значение от какъв материал е направен) предава топлинна енергия в съотношение 20% конвекция и 80% инфрачервено лъчение. Увеличаването на конвекцията се дължи на дизайна на лъчист конвектор. Лъчист конвектор се получава чрез закрепване на метална кутия на гърба на инфрачервен панел. Топлинното излъчване от задната стена на панела загрява металната кутия и въздуха в нея. За по-голям пренос на топлина топлоизолаторът е премахнат от инфрачервен панел и цялата топлина, генерирана от задната стена, преминава в конвекция. В метална кутия въздухът се нагрява и се издига, създавайки конвекционен поток. Лъчист керамичен конвектор се използва в помещения с лоша топлоизолация, тъй като скоростта на нагряване на въздуха в помещението и количеството отделена топлинна енергия е по-високо от това на инфрачервен панел. Предната стена на инфрачервен лъчист конвектор излъчва инфрачервена топлина.
  Описание на инфрачервения керамичен лъчист конвектор:
  • Гърбът на инфрачервен лъчист конвектор е метална кутия с отвори, предната част е керамична плоча с дебелина 10 мм.
  • Нагревателният елемент на инфрачервен керамичен лъчист конвектор е нихромова нишка в двойна изолация. Обикновено се използва във фурни, които работят при температури, хиляди пъти по-високи от температурата на инфрачервен керамичен лъчист конвектор. Благодарение на високата надеждност на нихромовата нишка, животът на инфрачервен керамичен лъчист конвектор е 30 години. Двойната изолация на нагревателния елемент напълно елиминира рисковете от повреда на инфрачервен керамичен лъчист конвектор, свързан с пренапрежения, прегряване и късо съединение.Предната стена на инфрачервен керамичен лъчист конвектор е 85-95 ℃, задната стена на металната кутия е 45 ℃.
  • В инфрачервен керамичен лъчист конвектор всички вътрешни елементи са запълнени със специално лепило под налягане.Това лепило е с четирикомпонентен екологичен разтвор. Когато лепилото се втвърди, инфрачервеният керамичен лъчист конвектор се превръща в монолитна единица. Благодарение на висококачественото запълване с лепилна смес, нагревателният елемент е надеждно фиксиран и не влиза в контакт с въздуха, което намалява вероятността от повреда на инфрачервен керамичен лъчист конвектор до нула.
  • Системата за защита от прегряване на инфрачервения керамичен лъчист конвектор автоматично изключва инфрачервен панел от източника на захранване, ако температурата на предната повърхност на панела стане по-висока от зададената.
  • Можете да настроите температурата на повърхността на инфрачервен керамичен лъчист конвектор и температурата на въздуха в отопляемото помещение с помощта на вградения програмируем електронен термостат, който регулира работата на инфрачервен панел с помощта на два сензора: сензора за повърхностна температура на панела и температурата на въздуха сензор в отопляемото помещение. Инструкциите за термостата можете да изтеглите от тук.
  • Монтажът (монтажът) на инфрачервен керамичен лъчист конвектор се извършва на стена или на пода, на крака с колела. Инфрачервен керамичен лъчист конвектор се предлага с монтажен комплект и монтажна схема с шаблон за монтажните отвори. Краката с колела не са включени и трябва да се закупят отделно.
  Материал - керамика

  Керамичен инфрачервен нагревател за баня със сушилня Teploceramic

  Нагревател за баня и нагревател за кърпи 2 в 1. Типът топлина е дълговълново инфрачервено лъчение. Дължината на вълната на инфрачервен керамичен лъчист панел е 8,33 микрона. Това инфрачервено лъчение е не само безопасно, но дори и полезно за хората.
  Описание на дизайна на инфрачервен керамичен нагревател за баня.
  Керамичен инфрачервен нагревател за баня се състои от керамичен инфрачервен панел, метална държача за кърпи, вграден таймер и захранване, система за защита от прегряване и система за стенен монтаж.
  • Инфрачервен керамичен нагревател за баня затопля помещението и изсушава кърпите с помощта на керамичен инфрачервен лъчист панел, който може да се нагрява по цялата повърхност на панела от +25°C до +90°C. Керамичен инфрачервен лъчист панел се състои от две керамични плочи (дебелината на керамичната плоча е 6 mm). Материалът на керамичните плочки е керамика.
  • Температурата в керамичния инфрачервен панел се създава с двойно изолиран нихромов проводник. Животът на нихромовата нишка е проектиран за 30 или повече години. Електрическото захранване на керамичния инфрачервен нагревател за баня е 210-230 V, електрическата мощност на керамичен инфрачервен нагревател за баня е посочена в наименованието на модела - от 250 W до 400 W.
  • Температурата на повърхността на керамичен инфрачервен панел и неговата мощност се контролират с помощта на вграден таймер. Вграденият таймер има 4 режима на работа: 25% мощност, 50% мощност, 75% мощност и 100% мощност. Степента на защита на таймер е IP 54 (не се страхувайте от влага и водни капки). Инструкциите за вградения таймер са приложени към тази статия и могат да бъдат прегледани (изтеглени).
  • Инфрачервеният керамичен нагревател за баня е със система за защита срещу прегряване на керамичен панел. Ако температурата надвиши температурата, зададена от режима на таймера, захранването на лъчист керамичен инфрачервен панел се спира. Връзката към контакт 220 V се осъществява с помощта на електрически кабел с евро щепсел.
  • Инфрачервеният керамичен нагревател за баня разполага със сушилня за кърпи, се състои от напречни пръти, на които се окачват кърпи и рамка за задържане. Напречните пръти са подредени под формата на стълба. Тази подредба на напречните пръти на инфрачервен керамичен нагревател за баня позволява ефективно и бързо изсушаване на мокрите кърпи. Материалът на напречни пръти за кърпи и рамката е полирана неръждаема стомана. Този материал ви позволява да използвате инфрачервения керамичен нагревател за баня през целия му живот в мокри помещения, без страх от ръжда по метала.
  • Начин на монтаж на инфрачервен керамичен радиатор за баня - стенен монтаж. Комплектът за доставка включва монтажен комплект (4 дюбела и 4 винта) и шаблон за монтажни отвори.
  Материал - керамика

  Керамичен инфрачервен нагревател за баня със сушилня Teploceramic

  Нагревател за баня и нагревател за кърпи 2 в 1. Типът топлина е дълговълново инфрачервено лъчение. Дължината на вълната на инфрачервен керамичен лъчист панел е 8,33 микрона. Това инфрачервено лъчение е не само безопасно, но дори и полезно за хората.
  Описание на дизайна на инфрачервен керамичен нагревател за баня.
  Керамичен инфрачервен нагревател за баня се състои от керамичен инфрачервен панел, метална държача за кърпи, вграден таймер и захранване, система за защита от прегряване и система за стенен монтаж.
  • Инфрачервен керамичен нагревател за баня затопля помещението и изсушава кърпите с помощта на керамичен инфрачервен лъчист панел, който може да се нагрява по цялата повърхност на панела от +25°C до +90°C. Керамичен инфрачервен лъчист панел се състои от две керамични плочи (дебелината на керамичната плоча е 6 mm). Материалът на керамичните плочки е керамика.
  • Температурата в керамичния инфрачервен панел се създава с двойно изолиран нихромов проводник. Животът на нихромовата нишка е проектиран за 30 или повече години. Електрическото захранване на керамичния инфрачервен нагревател за баня е 210-230 V, електрическата мощност на керамичен инфрачервен нагревател за баня е посочена в наименованието на модела - от 250 W до 400 W.
  • Температурата на повърхността на керамичен инфрачервен панел и неговата мощност се контролират с помощта на вграден таймер. Вграденият таймер има 4 режима на работа: 25% мощност, 50% мощност, 75% мощност и 100% мощност. Степента на защита на таймер е IP 54 (не се страхувайте от влага и водни капки). Инструкциите за вградения таймер са приложени към тази статия и могат да бъдат прегледани (изтеглени).
  • Инфрачервеният керамичен нагревател за баня е със система за защита срещу прегряване на керамичен панел. Ако температурата надвиши температурата, зададена от режима на таймера, захранването на лъчист керамичен инфрачервен панел се спира. Връзката към контакт 220 V се осъществява с помощта на електрически кабел с евро щепсел.
  • Инфрачервеният керамичен нагревател за баня разполага със сушилня за кърпи, се състои от напречни пръти, на които се окачват кърпи и рамка за задържане. Напречните пръти са подредени под формата на стълба. Тази подредба на напречните пръти на инфрачервен керамичен нагревател за баня позволява ефективно и бързо изсушаване на мокрите кърпи. Материалът на напречни пръти за кърпи и рамката е полирана неръждаема стомана. Този материал ви позволява да използвате инфрачервения керамичен нагревател за баня през целия му живот в мокри помещения, без страх от ръжда по метала.
  • Начин на монтаж на инфрачервен керамичен радиатор за баня - стенен монтаж. Комплектът за доставка включва монтажен комплект (4 дюбела и 4 винта) и шаблон за монтажни отвори.
  Материал - неръждаема стомана.

  Метален инфрачервен нагревател за баня със сушилня SunWay

  Нагревател за баня и сушильня за кърпи 2 в 1. Тип топлина - дълговълново инфрачервено лъчение. Дължината на вълната на инфрачервен метален лъчист панел е 8,33 микрона. Това инфрачервено лъчение е не само безопасно, но дори и полезно за хората.
  Описание на дизайна на метален инфрачервен нагревател за баня.
  Метален инфрачервен нагревател за баня се състои от метален инфрачервен панел, метален държач за кърпи, вграден таймер и захранване, система за защита от прегряване и система за стенен монтаж.
  • Метален инфрачервен нагревател за баня затопля помещението и изсушава кърпите с помощта на метален инфрачервен панел, който може да се нагрява по цялата повърхност на панела от +25°C до +90°C.Метален инфрачервен лъчист панел се състои от две стоманени плочи (дебелината на стоманената плоча е 1 mm). Материал на корпуса – полирана неръждаема стомана.
  • Температурата в метален инфрачервен панел се създава с двойно изолиран нихромов проводник. Животът на нихромовата нишка е проектиран за 30 или повече години. Захранването на метален инфрачервен нагревател за баня е 210-230 V, електрическата мощност на метален инфрачервен нагревател за баня е посочена в наименованието на модела - от 300 W.
  • Температурата на повърхността на метален инфрачервен панел и неговата мощност се контролират от вграден таймер. Вграденият таймер има 4 режима на работа: 25% мощност, 50% мощност, 75% мощност и 100% мощност. Степента на защита на таймера е IP 54 (не се страхува от влага и водни капки). Инструкциите за вградения таймер са приложени към тази статия и могат да бъдат прегледани (изтеглени).
  • Инфрачервен метален нагревател за баня е със система за защита от прегряване. Ако температурата на повърхността на панела надвиши температурата, зададена от режима на таймера, захранването с енергия към излъчващия метален инфрачервен панел се спира. Връзката към контакт 220 V се осъществява с помощта на електрически кабел с евро щепсел.
  • Метален инфрачервен нагревател за баня е оборудван със сушилня за кърпи, се състои от решетки, на които се окачват кърпи и рамка за фиксиране. Решетките за кърпи са подредени под формата на стълба. Това разположение на инфрачервен керамичен нагревател за баня ви позволява да изсушавате мокрите кърпи ефективно и бързо. Материалът на държачите за кърпи и монтажната рамка е полирана неръждаема стомана. Този материал ви позволява да използвате метален инфрачервен нагревател за баня през целия му живот във влажни помещения, без да се страхувате от ръжда по метала.
  • Методът за инсталиране на метален инфрачервен нагревател за баня е стенен монтаж. Комплектът за доставка включва монтажен комплект (4 дюбела и 4 винта) и шаблон за монтажни отвори.
  От какви материали са направени инфрачервените панели?
  Константин Авраменко, управител
  От какви материали са направени инфрачервените панели?

  Най-популярните инфрачервени панели са изработени от такива материали: метал, керамика, стъкло, пластмаса. Температурата на повърхността на IR панела при 100% мощност е 95-110°C. Затова е много важно да разберете от какъв материал ви се предлагат инфрачервени панели! Всеки от тези материали реагира по различен начин на високи температури. Това се отразява на надеждността и издръжливостта на инфрачервените панели. Ще започна с пластмаса (полиетилен гликол терефталат - PET). Характеристиките му:
  - плътност - 1,38-1,4 g / cm³,
  - температура на омекване (t дим.) - 245°C,
  - точка на топене (t sq.) - 260 ° C,
  - температура на встъкляване (t st.) - 70 ° C,
  - температура на разлагане - 350°C.
  Предимства: лек, бързо загрява до 110°C.
  Недостатъци: бързо изгаря при високи температури. Колко дълго ще издържат? от 1 до 5 години. В Китай производителите обикновено дават гаранция за тези инфрачервени панели - 1 година. Но има и такива, които дават - 5 години. Никой не знае колко години ще издържат тези панели, защото се произвеждат, максимум 3 години. Нов е на пазара на ЕС за 2022 г. Обикновено продавачите на тези панели не пишат описание на материала в рекламата, за да не изплашат купувача. Такива инфрачервени PET панели са подходящи за нежилищни помещения и могат да се считат за инфрачервени панели от икономична класа. Цената на пластмасата в Китай е ниска - има много! През 2022 г. доставихме пробна партида PET инфрачервени панели. Имаме 5 години гаранция и я спазваме. През сезон 2023 нашата компания вече няма да внася PET инфрачервени панели. Ние обичаме нашите клиенти и искаме да предложим само най-доброто, най-високото качество. В допълнение, инфрачервените панели са проектирани за комфорт и безопасност! Когато решите да закупите PET инфрачервени панели, основният фактор е ниската цена и желанието да опитате инфрачервения панел, пести ли енергия или не?! Не всички купувачи се отнасят сериозно към факта, че инфрачервените панели се нагряват до -100°C.
  Тъй като нашата компания изостави PET инфрачервените панели, вместо това внесохме метални инфрачервени лъчисти панели SunWay.
  Изработени са от 1 мм студено валцована стомана. Металът е двустранно прахово боядисан, има три цвята - бял, бежов и черен. В производствения процес се използва високопрецизна лазерна машина за рязане на метални листове. Металът определено е по-тежък и малко по-скъп от пластмасата, но не се притеснявайте за температурата! Стоманата се справя добре с високи температури, а производителят уверено дава гаранция от 5 години.Срокът на експлоатация на металните панели се изчислява от производителя за 30 години.
  Най-красивото, екологично и устойчиво на температури, което се използва за производството на инфрачервени панели е керамиката! Няма да крия – това е любимият ми материал. Керамичният инфрачервен панел Teplokeramik наподобява домашна керамична фурна. Топлината, излъчвана от керамичния инфрачервен панел Teplokeramik е мека, уютна и удобна. През зимата е добре да спите до тази керамична печка. Керамиката не обича да се удря с твърди предмети, не обича да се търка с влажна кърпа върху гореща повърхност (може да се напука). Трябва само да избършете охладения (студен) панел.
  Термокерамичните инфрачервени керамични панели са изработени от керамика - естествен екологичен материал, дебелината на плочата е 10 мм. Керамиката работи в тези панели като акумулатор на топлина. След изключване от източника на захранване, керамиката отдава натрупаната топлина в рамките на 20-30 минути. Изборът от цветове е голям - бяло, бежово, черно и няколко мраморни варианта.
  Стъклените IR панели SunWay са изработени от безопасно стъкло с дебелина 8 мм. Цветове: ултра бяло и черно. Привлича със своята красота и практичност.

  Сравнителни характеристики на ИНФРАЧЕРВЕНИ ПАНЕЛИ от различни материали

  Един от основните показатели за качеството на инфрачервен панел е материалът, от който е изработен. Срокът на експлоатация, безопасността, екологичността, комфортът и рентабилността на инфрачервения лъчист панел зависят от материала, от който е изработен инфрачервеният топлоизлъчващ панел. Температурата на повърхността на инфрачервения панел може да варира от 45°C до 100°C. Температурата на повърхността на керамичния и метален инфрачервен панел (конвектор) достига 95°C. Качеството на топлинното инфрачервено излъчване се влияе от повърхността на инфрачервения панел - колкото по-голям е размерът на инфрачервения панел, толкова по-голяма е ширината на топлинния нагревателен лъч. Дължината на топлинния лъч на инфрачервен панел се влияе от температурата на нагряване на повърхността на инфрачервения панел, тоест електрическата мощност на инфрачервения панел. Например инфрачервен керамичен лъчист панел Teploceramic с мощност 500 W има топлинен инфрачервен лъч с радиус на топлинно излъчване до 2 m, а метален инфрачервен лъчист панел SunWay с мощност 1000 W има радиус на топлинно излъчване от 3,5 - 4 m. Този инфрачервен топлинен лъч загрява всичко, което удари. Инфрачервеното топлинно излъчване на инфрачервения панел е с дълга дължина на вълната и съответства на инфрачервеното топлинно излъчване на Слънцето. Той е не само безопасен, но и полезен за здравето на хората, животните и растенията. За да изберете материал за инфрачервен панел - метал, керамика, стъкло или PET, трябва да познавате техните характеристики.
  Тъй като температурата на нагряване на повърхността на инфрачервения лъчист панел влияе върху дължината на инфрачервения топлинен лъч, първият фактор, който трябва да изберете, е време за нагряване на инфрачервен панел:
  - Инфрачервен метален лъчист панел SunWay загрява до 95°C за 7 минути (охлажда за 10 минути);
  - инфрачервен керамичен лъчист панел Teploceramica загрява до температура от 95°C за 15 минути (охлажда поне 20-25 минути);
  - инфрачервеният стъклен панел се нагрява до температура от 95°C за 10 минути;
  - инфрачервеният PET панел се загрява до температура от 95°C за 3 минути.
  Срокът на експлоатация се влияе от качеството на материала на инфрачервения панел:
  - метални инфрачервени панели SunWay и керамични инфрачервени панели Teploceramic имат експлоатационен живот от 30 години или повече;
  - стъклен инфрачервен панел има експлоатационен живот 5-10 години;
  - Срокът на експлоатация на инфрачервен PET панел е 1-5 години в зависимост от качеството на пластмасата.
  Монтаж на инфрачервен панел:
  - инфрачервен керамичен лъчист панел Teploceramic се монтира на стена или под;
  - метален инфрачервен лъчист панел SunWay и PET инфрачервен панел могат да бъдат монтирани на стена, под и таван;
  - на стената е монтиран инфрачервен стъклен панел.
  Външният вид на инфрачервените панели е важен при избора им за интериора на помещенията:
  - инфрачервен керамичен лъчист панел Teploceramic ще се впише добре в интериора на дома ви, ще изглежда страхотно в салон за красота, ще бъде приятно да го видите в хотел от всякакъв клас, ще изглежда добре дори във фитнес залата. 10 цветови опции за керамичния инфрачервен панел "Teploceramic": бял, черен, бежов, различни мраморни цветове. Повърхността на керамичния панел е лъскава. Устойчивост на геометрията на инфрачервения керамичен панел на високи температури. Ултра тънък инфрачервен керамичен панел - дебелина 1,5 см, без рамка по периметъра на инфрачервения керамичен панел. При работа при високи температури няма миризми. Инфрачервеният керамичен лъчист панел Teploceramic се съчетава добре с камини, паркет и керамични плочки, а също така изглежда добре на фона на скъпи мебели и скъпи килими. Лесно се движи на крака с колелца, които се закупуват отделно за инфрачервени панели;
  - Инфрачервеният метален лъчист панел SunWay е в 3 цвята - бял (лъскав), черен и бежов. Инфрачервените метални панели изглеждат добре както в частни апартаменти, жилищни сгради, така и в търговски и промишлени помещения. Инфрачервените метални панели SunWay са прахово боядисани от двете страни, отвън и отвътре. При работа при високи температури няма миризми. Дебелината на инфрачервения метален панел е 15 мм, без рамка. Добра устойчивост на геометрията на инфрачервения метален панел на високи температури. Инфрачервеният метален лъчист панел SunWay изглежда добре на фона на боядисани стени, ламиниран паркет, килими и линолеум. Лесно се движи на крака с колелца, които се закупуват отделно за инфрачервени панели;
  - инфрачервен PET панел. Тази опция е най-подходяща за търговски помещения.
  Надеждност и безопасност на инфрачервения панел:
  - Топъл керамичен инфрачервен керамичен лъчист панел. Естественият камък е издръжлив, екологично чист материал. Двойно изолиран нихромов нагревателен проводник.
  - Инфрачервен метален лъчист панел SunWay. Дебелина на метала - 1.0 мм. Никелова нагревателна тел, двойно изолирана и прахово боядисана. При рязане на метал се използва високо прецизно лазерно рязане;
  - инфрачервен стъклен панел. Стъклото е крехък материал, труден за обработка и използване;
  - инфрачервен PET панел. Поведението на пластмасата при високи температури (100°C) е нестабилно във всеки смисъл: геометрията може да се промени, твърдостта може да се промени, възможна е миризма (в зависимост от качеството на пластмасата).
  Инфрачервен панел, изработен от всякакъв материал, загрят до 95 ° C, се страхува от студена, влажна тъкан! Керамиката може да се напука, боята върху метални повърхности може да се повреди, а пластмасата може да се изкриви. Не забравяйте да изчакате, докато инфрачервеният панел се охлади напълно, преди да го избършете с влажна кърпа.
  Цената на инфрачервен панел зависи от материала:
  - най-скъпи са стъклените инфрачервени панели;
  - инфрачервено излъчващ керамичен панел Теплокерамик - на второ място;
  - Инфрачервен метален лъчист панел SunWay – на трето място в рейтинга;
  - Инфрачервеният PET панел е най-евтиният.
  Пожелавам ви да направите правилния избор и да се насладите на топлината на инфрачервения панел.
  Как да изберем инфрачервени панели за отопление на помещения?
  Константин Авраменко,управител
  За да изберете правилния инфрачервен панел, трябва да знаете:
  - каква е площта на помещенията и каква е височината на таваните, къде трябва да се извърши отоплението?;
  - Има ли отопление в тази стая?;
  Колко добре е изолирана стаята?
  Каква е средната външна температура през зимата в този регион?
  Изчисляването на мощността на инфрачервените панели за инфрачервено отопление на помещение с височина на тавана до 3 m се основава на факта, че за отоплението на 1 m² са необходими 50 W електрическа мощност на инфрачервените панели. В този случай стаята трябва да бъде добре изолирана. Например: за инфрачервено отопление на стая от 50 m² ще са необходими 2500 W мощност на инфрачервен панел. За 100 m² - 5000 W. Ако помещението е лошо изолирано (затворена тераса), тогава към мощността се добавят 20%. Инфрачервеното отопление е предвидено според зоните на комфорт (диван, фотьойл, легло, маса, килим и др.). Важно е инфрачервените панели да са възможно най-близо до зоната на комфорт и инфрачервеният панел да бъде разположен в тази посока. Също така е важно да няма препятствия пред инфрачервения панел (мебели, завеси). Ако инфрачервеното отопление се използва като допълнително отопление, тоест в помещението вече има някакво отопление, тогава изчислената електрическа мощност на инфрачервените панели се намалява с 50%. Всеки инфрачервен панел има собствена електрическа мощност: 500W-1000W. Изберете необходимата мощност на инфрачервения панел, така че общата електрическа мощност на инфрачервените панели да е равна на изчислената мощност. Например: изчислената инфрачервена отоплителна мощност за стая от 50 m² е 2500 W. В стаята има маса, диван и фотьойл. Тази камера ще изисква три инфрачервени панела: 2 броя - 1000 W и 1 брой - 500 W .
  Можете да поставите инфрачервени панели на пода, на стената, на тавана. Избраният от вас инфрачервен панел трябва да има подходящ монтажен капацитет.
  Термостатът може да бъде вграден, но може да бъде закупен и отделно от инфрачервения панел. Сега има програмируеми термостати за седмицата (24/7), има термостати, управлявани през интернет, с помощта на мобилни телефони и WIFI.
  Каква е разликата между конвекторите и инфрачервените панели?
  Константин Авраменко,управител
  Тази публикация е за тези, които се съмняват или не разбират защо инфрачервеният панел спестява 50% енергия в сравнение с конвектора. За да разберат по-добре това, ще задам на тези хора един прост въпрос - защо на Земята, на същата географска ширина, например в София, през лятото температурата на въздуха е (+) 30 градуса, а през зимата 0 градуса? В същото време топлопредаването е същото, мощността на източника на топлинна енергия - слънцето - остава непроменена! Много хора знаят отговора от училищните учебници, но едва ли ще могат да го обяснят.

  Слънцето е източник на инфрачервено лъчение, с помощта на което се нагряват всички обекти на Земята. Инфрачервеното лъчение преминава през космоса (вакуум), през въздушното пространство на Земята и удря обекти и повърхността на Земята. Интензивността на нагряване на обектите и земната повърхност зависи от ъгъла на инфрачервените лъчи и мощността на инфрачервеното лъчение. Силата на слънцето е еднаква и през зимата, и през лятото. Променя се само ъгълът на наклона на земната ос спрямо слънцето. Искам да кажа, че когато въздухът на земята се нагрява, загубата на топлина на земята е вторична. Първичен – ъгълът на наклона и мощността на инфрачервените лъчи.

  Нито един вулкан, 1000 вулкана няма да могат да стоплят въздуха на Земята с топлината си. Защото топлият въздух се издига и отдава цялата топлина в празнотата. Дори и най-мощният конвектор не може да затопли стая от 10 м² без покрив. Но инфрачервеният панел може да го направи! Дори и да няма въздух в стаята! За да отоплявате стая с конвектор, ви е необходима „капак" с добра топлоизолация, в противен случай топлият въздух няма да запълни необходимия обем на помещението. За един конвектор основното е топлоизолацията на помещението! За инфрачервения панел основните фактори са ъгълът на инфрачервените лъчи към повърхността на обектите и мощността на панела. Това е разликата между конвектор и инфрачервен панел. Сега говоря за отопление на стая - като за създаване на комфортна температура за човек в определена дебелина на въздушния слой в стаята, но не говорим за отопление на стени, таван и под. Затова, разбира се, топлоизолацията също е важна за инфрачервените панели, но това понятие е второстепенно. Трябва да се помни, че предметите в стаята вече са нагрети и въздухът се нагрява от предметите.

  Ще дам пример от моята практика за продажба на инфрачервени панели. През 2015 г. започнах да продавам инфрачервени панели. Тази година зимата беше много студена в Киев. Температурата падна под -25°. Директорът на магазин за алкохол се свърза с моята компания. Магазинът представлява метален павилион с площ от 30 - 35 м², без топлоизолация, стъклена врата, без витрини. В неговия магазин шампанското започна да експлодира сутринта от студа, а продавачката работеше в кожено палто, ръкавици и замръзваше. В същото време в магазина на щанда стоеше и работи денонощно (24 часа) термодухалка с мощност 2,5 kW. Предложих на директора на магазина метален инфрачервен панел с мощност 1 kW. Предложението беше примамливо за него, но имаше и големи съмнения - вентилатор 2,5 kW не можеше да се справи, но инфрачервен панел 1 kW трябваше!? Още повече, че инфрачервеният панел по онова време беше 3 пъти по-скъп от всеки конвектор. Не само той се усъмни, но и аз. Тъй като бях нов в продажбата на инфрачервени панели и не разбирах разликата между конвектор и панел. Затова предложих на директора да вземе инфрачервения панел без да плаща и да провери ефективността му. Ако проблемите на неговия магазин се решат, тогава той плаща за този панел. Ако не, тогава той го връща обратно. Той тества работата му в продължение на една седмица при външна температура (-)23°C. Резултат: шампанското спря да стреля, продавачката започна да работи без ръкавици - стана й удобно! Това беше първият инфрачервен панел, който лично продадох. Оттогава не се съмнявам в ефективността на инфрачервените панели. За 8 години са продадени повече от 10 000 броя инфрачервени панели. Сред купувачите са собственици на апартаменти, къщи, магазини, салони за красота, аптеки и др. Има купувачи, които смятат, че един инфрачервен панел с мощност 1kW може да стопли цял тристаен апартамент до +22°C! Те купуват и са много разстроени, че това не е така. Всеки инфрачервен панел е предназначен за определен обем на помещението. Важно е да запомните, че лъчите на инфрачервеното лъчение не трябва да се блокират от гардероб, завеси, диван и др. Дължината на топлинния лъч варира от 1,5 m до 4,5 m, в зависимост от мощността на инфрачервения панел. Ако сравним конвектор и инфрачервен панел въз основа на отоплителната площ на една и съща стая (височина на тавана 2,7 м), например 18 м², тогава мощността на конвектора трябва да бъде 2-2,5 kW, а мощността на инфрачервеният панел трябва да бъде 1 kW; за 15 m² - мощност на конвектора 1,5 kW и инфрачервен панел - 750 kW; за 10 м² мощността на конвектора е 1,0 kW, а на инфрачервения панел е 0,5 kW. Това са технически данни, доказани с години работа!

  Основните разходи за закупуване, монтаж и експлоатация на инфрачервени панели
  Константин Авраменко,управител
  Основните разходи за закупуване, инсталиране и експлоатация на инфрачервени панели:
  - цената на инфрачервените панели;
  - разходите за инсталиране на инфрачервени панели;
  - дневна консумация на електроенергия чрез инфрачервени панели;
  - годишна профилактика и ремонт на инфрачервени панели.
  По правило цената на инфрачервен панел зависи от неговата мощност и материала, от който е направен. Например инфрачервени керамични панели TEPLOCeramic. Цената на модела TCM-RA 1000 (бял) е 391,48 лв, където 1000 е индикаторът за електрическа мощност на инфрачервения панел - 1000W. Също така цената се влияе от наличието на крака, вграден термостат, наличието на защитни системи. Всички модели инфрачервени керамични панели имат система за защита от прегряване, както и вграден програмируем термостат. Краката не са включени и трябва да се закупят отделно.
  Монтажът на инфрачервени панели не изисква ремонт на пространства. Инфрачервените панели се монтират на крака или се закрепват към стената или тавана (включени са 4 дюбела и 4 винта). Всеки инфрачервен панел TEPLOCeramic и SunWay има захранващ кабел с щепсел, който се включва в контакт 215-235 V. Настройте вградения термостат и включете инфрачервения панел. Всичко това може да се направи независимо. Комплектът пано включва инструкция за употреба и шаблон за маркиране на дупките в стената.
  Консумацията на енергия на инфрачервените панели зависи пряко от броя часове на работа. Средно, ако помещението е добре изолирано и средната месечна външна температура не е по-ниска от -5 °, това е 5-6 часа на ден. Ако външната температура е под -10°, тогава инфрачервеният панел може да работи - 6-8 часа. Важно: инфрачервеният панел няма да може да затопли помещението повече от посоченото в техническите спецификации. Важно: За работа с инфрачервения панел трябва да се използва термостат. Това ще ви позволи ефективно да управлявате инфрачервения панел и да не губите електричество.
  Не е необходима поддръжка на керамични и метални инфрачервени панели. Можете да избършете повърхността на панела с кърпа за прах (това може да се направи само когато инфрачервеният панел е студен). Ремонт до 5 години - безплатно при наличие на гаранционен случай.
  .

  Защо е по-добре да купувате от нас?

  Фирмата ни е официален дистрибутор на Teploceramic и SunWay за България и Румъния
  • качество

   8 години успешна работа на пазара на инфрачервени панели Перфектен продукт! Най-доброто качество! Добър асортимент!
  • ниски цени

   Директни доставки от най-добрите производители. Изгодни цени за купувачи, безплатна доставка до адрес, система за отстъпки, индивидуален подход..
  • гаранционно обслужване

   8 години опит в гаранционното обслужване не е малко!.